Långforsen - Edustryckan - Krokforsidun

Området startar i Långforsen som delas mellan Sandsele SFF och vårt område. Dock har ett samarbetsavtal slutits vilket innebär att du som fiskare kan nyttja hela forsen oavsett vilket fiskekort du köper. Långforsen är som manet vår längsta fors som dessutom är ganska strid. Den övre delen är den som lämpar sig bäst efter fiske och är rikigt bra efter harr,öring och lax. Båt finns att hyra på norra sidan av forsnacken för åtkomst till södra sidan.

Edustryckan kallas även krokforsstryckan har en jämn karaktär och många anser denna nog mer som fors än strycka.  Ett mycket populärt område för laxfiske med fluga. Stryckan ligger lite mer avskilt från vägen men fina stigar finns upp mot forsnacken från båda sidor av älven.  På södra sidan finns även ett vindskydd att ta del av .

Mellan långforsen och stryckan finns ett kortare sel där en del båtfiske förekommer efter främst lax.  

 

Bilden nedan är från södra sidan edustryckan

Krokforsidun är vår populäraste fiskeplats med båt. 

Tas varje år mest lax och grövre öring från denna del då man har stora ytor att fiska av. 

Vi har en båt på norra sidan idun för uthyrning som även kan nyttjas för att enkelt ta sig till södra sidan krokforsen och landfiske efter denna. 

Båtfisket är styrt att inte störa landfisket och där har man en skyldighet att lämna förtur för den som fiskar från land.