Abborr & Gäddfiske

Likt övriga vatten under "sjöar" kan man gå på de uppradade tipsen. När det gäller vinter är dock framkomligheten en helt annan femma. Suveränt fiske sommartid kan faktiskt innebära omöjligt vintertid. Finns faktiskt vatten där man aldrig fått upp en fisk under vintern, där det normalt är riktigt bra under sommaren!?

 

Hemsjön och Garga i Gargnäs kräver kanske ingen större presentation. Finns flertalet ortsbor som har sina egna specialställen att testa på och säkrast är nog att höra sig för lokalt om man inte känner sig allt för äventyrslysten. 

Krutträsket är stort vatten och kan kännas omöjligt vid första anblick på vintern.  Dock går skoterleden från Gargnäs till Malå tvärs över träsket och kan vara värt att testa kring öar, vikar och sund för en rekordabbarr.

Staggbäcken - Kan verka dumt att pimpla i sådant vatten men faktum är att de långa selen och de små tjärnarna kan ge riktigt fina fångster på abborre och gädda. Även staggträsket är intressant med riktigt grov abborre och en intressant miljö med vikar, holmar och grund. Från Gargnäs finns även skoterled som går intill staggbäcken upp mot Staggträsket. 

Har man vägarna ställda mot Råstrand finns flertalet sjöar österut från byn som ligger i närhet eller vid skoterled. Går led till V:a Vinträsket som även fortsätter mot vindelgransele. 

I dessa krokar finns Ö:a Vinträsket, Dräpträsket, Rågoträsket samt fler mindre vatten med bra abborrfiske.